luni, 4 aprilie 2016

tv de la orange si programe germane 0751.204.205

Orange Tv a lansat oferta de recepție multifeed

DTH-ul românesc Orange Tv ( televiziune cu plată prin satelit ) a lansat o ofertă de recepție multifeed a doi sateliți simultan. Oferta este realizată tehnic prin amplasarea unui LNB suplimentar într-un focar secundar al antenei si va permite recepția atât a satelitului Astra 5B de la 31,5 grade Est, prin care sunt transmise canalele din grila operatorului, precum si receptia canalelor FTA ( necriptate ) transmise prin flota de sateliti SES Astra de la pozitia orbitală 19,2 grade Est. LNB-ul va fi montat in partea dreapta a antenei ( atunci cand priviti antena din fața ) si va avea unghiuri diferite față de Sud, in functie de localitatea unde se realizeaza receptia.


Amplasarea celor două LNB-uri ( nu reprezinta echipamentul oficial, este un montaj foto pentru exemplificare ).

Pentru a comuta intre sateliti, este necesar si un comutator DiSEqC. Cele doua LNB-uri vor fi conectate la un comutator DiSEqC ( se recomanda să nu fie mai lungi de un metru cele doua cabluri), iar acest comutator DiSEqC va fi conectat la intrarea de semnal a receptorului de satelit.

Apoi se acceseaza setarile din meniul receptorului Orange Tv si se alege la setarile LNB satelit Astra 31,5 grade Est, iar la DiSEqC 1.0 se modifică setarea din oprit in LNB 1. Se verifica optiunea Putere LNB ( sa fie pe pornit ). Se salveaza si apoi se iese din meniul respectiv. Probabil scanarea trebuie realizata manual.

Bineințeles, acest procedeu tehnic era realizabil si anterior, prin amplasarea unui suport multifeed si a unuia sau mai multor LNB-uri la antena Orange Tv ( pentru receptia unuia sau mai multor sateliti suplimentari), insa de data aceasta oferta, dacă se va materializa, va fi probabil oficială si publică si va fi realizata de catre instalatori autorizati, nefiind necesar ca abonatul sa aibă cunostiinte tehnice complexe in domeniul receptiei televiziunii prin satelit.

Satelitii SES Astra de la 19,2 grade Est oferă o gama variată si bogată de canele tv internationale ( sute de televiziuni SD transmise necriptat, inclusiv zeci de televiziuni HD si una 3D), precum si foarte multe posturi de radio. Lista completă si actualizată a acestor canale FTA, precum si frecventele si alte date de receptie, o puteti găsi AICI. Nu se stie deocamdata daca Orange Tv va oferi posibilitatea receptiei si a unor canale criptate de pe satelitii Astra de la 19,2 grade est, intr-un pachet suplimentar, desi teoretic este posibil. Insa nu avem informatii in acest sens.

În comparație cu un sistem de receptie prin rotația antenei ( realizată cu ajutorul unui motor), sistemul multifeed are avantajul că atunci când comutați între sateliți nu se produce nici zgomot, nici întârzieri semnificative, cauzate de timpii de rotatie a antenei. Pe de altă parte, cu toate acestea, intr-o astfel de instalație de receptie multifeed există un mic compromis: LNB-ul care nu este instalat central ( LNB-ul din focarul secundar ) are o ușoară pierdere de semnal. Insa satelitii de la 19,2 grade Est oferă semnal foarte puternic in România, încât un reglaj de calitate permite receptia a sute de televiziuni prin focarul secundar al antenei oferite de Orange Tv.

Echipamentul de receptie multifeed constă in suport multifeed, LNB-ul suplimentar, comutator DiSEqC 1.0 si 4 conectori.

6 comentarii:

  1. Am si eu o rugaminte, sunt in spania, si am montat o antena Orange am gasit semnalul cu un aparat, satelite finder. Nivel de semnal am de 86 calitate semnal 0,care este problema. Cu aparatul ími merge perfect dar cum am mai spus calitate semnalului zero.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si eu o rugaminte, sunt in spania, si am montat o antena Orange am gasit semnalul cu un aparat, satelite finder. Nivel de semnal am de 86 calitate semnal 0,care este problema. Cu aparatul ími merge perfect dar cum am mai spus calitate semnalului zero.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am orugaminte sant in franta si amnivel semnal 90 iar calitate0 ce trebui sa fac

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună ziua sunt an fata și vreau sa montez o antena oringi și nu reu șesc am semnal 86 iar calitate 0 va mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru Portugália,zona Lisabonei,ce diametru trebuie sa aiba antena?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt germania nu pot prinde semnal de loc am cumpărat tot ce trebuie la Atena am decodor pe Orange tv ma puteți ajuta sunt în nrdu Germaniei în reckenfeld

    RăspundețiȘtergere